Φιλοσοφία και σκοπός της Ακαδημίας είναι, η μέσω της σκληρής και μεθοδικής άθλησης, διαμόρφωση του χαρακτήρα των νέων, η ευγενής άμιλλα, η αγάπη για το ποδόσφαιρο και ο πολιτισμός της άθλησης.

Θεωρούμε ότι το ποδόσφαιρο είναι τρόπος ζωής και έτσι προσπαθούμε να θέσουμε τις βάσεις στα παιδιά της Ακαδημίας για σωστό Αθλητισμό, για τη σωστή σωματική, ψυχική, πνευματική και κοινωνική τους καλλιέργεια, με την καθοδήγηση ενός επιτελείου επιλεγμένων προπονητών.

Στόχος της Ακαδημίας είναι να εφοδιάσει τα παιδιά με τα σωματικά, ψυχικά και πνευματικά χαρακτηριστικά που θα τα βοηθήσουν να αναπτύξουν την προσωπικότητα και την αυτοπεποίθηση τους. Η ενθάρρυνση των παιδιών να αναζητούν μόνα τους λύσεις, να αναπτύσσουν πρωτοβουλία και να χρησιμοποιούν την φαντασία τους διασκεδάζοντας, συμβάλουν στην διαμόρφωση χαρακτήρα, εμφυτεύουν την «δια βίου άθληση» με όλες τις ευεργετικές συνέπειες που αυτή εξασφαλίζει. Η αθλητική παιδεία μαζί με κατάλληλη μόρφωση, παραδίδουν ώριμους και πραγματικά ολοκληρωμένους ανθρώπους.